İzmir Bornova A Sınıfı İş Güvenliği Kursu

İzmir Bornova A Sınıfı İş Güvenliği Kursu arayışında iseniz [email protected]  adresine mail gönderin veya +0(532) 292 71 00 iletişim numaralarımızdan bize ulaşın. En güvenilir eğitim kurumu olarak , en uygun fiyatla size dönüş yapalım.

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Olacakların Gün Sayısı Nedir?

İzmir Bornova’da A sınıfı iş Güvenliği Uzmanlığı kursu arayışında olan B sınıfı iş güvenliği uzmanları öncelikle 4 yıllık sigortalı çalışma zamanını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Fiili olarak 1460 gününü tamamlamış iş güvenliği uzmanlarının Bornova isg kursuna kayıt olmaları için mezuniyet belgelerini, B sınıfı iş güvenliği uzmanlık sertifikalarını ve isg katipten 1460 gün çalışma sürelerinin ekran görüntüsünü kayıt olacakları kuruma ibraz etmeleri gerekmektedir.

A sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı dersleri C sınıfı ve B sınıfı Uzmanlık dersleriyle neredeyse aynıdır. Ders saati 180 saat olup bir kısmı pasif uzaktan eğitim olup herhangi bir saat dilimi arasında olmamaktadır. Yalnız 15 gün içerisinde istedikleri saatlerde girip eğitimi tamamlamak zorunluluğu vardır. Bu pasif isg kursu bittikten sonra canlı uzaktan eğitimleri başlar ki 99 saat sürmektedir. Genel bir uygulama olarak Bornova iş güvenliği kursunda sabah ve akşam grupları oluşturulur. Sabah grupları 9’da başlayıp 15’de biterken, akşam grupları da 15’de başlayıp 21’de biter. Bu gruplardan birini tercih eden A sınıfı iş güvenliği Uzmanlığı adayı, bu saat dilimlerinde ekran başında olmak zorundadır.

İş Güvenliği Kurslarında Devamsızlık Hakkı Ne Kadardır?

İş Güvenliği Uzmanlığı adaylarının canlı bağlantılı derslerinde Bakanlık 6 saat devamsızlık hakkı tanımıştır. Bu 6 saatlik süre de 1 güne denk gelmektedir. Dolayısı ile geriye 14 gün boyunca eğitime katılmaları gerekmektedir. Bornova iş güvenliği uzmanlığı kurslarında devamsızlık yoklamaları bakanlık denetcılerı tarafından yapılmaktadır. Bornova isg kursu tarafından yoklama alınmamaktadır. Ancak kurumların eğitim kayıtlarını tutmaları ve Bakanlık yetkilileri istediği zaman bakanlığa sunma zorunluluğu vardır. Bakanlık bu kayıtları seyredip yoklama almamış olsalar bile sonrasında kayıtlardan bu devamsızlık durumuna bakabilir. 

Canlı bağlantılarda bulunma zorunluluğu olsa da interaktif şekilde derslere katılmak zorunda değildirler. Örneğin zoom portalında olup ad  soyad ekranda görünecek şekilde yazılı olduktan sonra isterlerse kameralarını kapatabilirler.

Bir çok eğitimde gördük ki kursiyer derslere katılısalarda arka planda ders harici işlerle uğraşmaktadırlar. Zorunlu olan portalda omaktır diyebiliriz.

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları nerede çalışabilir?

İş güvenliği uzmanlarının ulaşabilecekleri en yüksek mertebe olarak bilen sınıf A sınıfı iş güvenliği Uzmanlığıdır. Bu mertebe uzun zaman alan ve ciddi tecrübe birikimi isteyen bir meslek rütbesidir.

A sınıfı iş güvenliği uzmanları tüm tehlike sınıflarında çalışabildiği gibi asıl istihdam yerleri çok tehlikeli sınıflardaki iş kollarıdır. Buna göre Şantiyeler, Fabrikalar, Madenler, elektrik santralleri, kimyasal yanıcı patlayıcı madde üreten taşıyan bulundan iş yerleri gibi çok tehlike arz eden tesisler olarak sıralayabiliriz.

A sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak için sırasıyla 3 yıl C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak ve 4 yıl B sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak çalışıp ardından A sınıfı için ÖSYM’nin sınavına girip başarılı olduğu takdirde belgesini alabilir. Kısaca toplamda en az 7 yıllık bir tecrübeye sahip olması istenmektedir.

A sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak 5 yıl hizmet veren uzmanlar daha sonrasında iş güvenliği eğiticisi olarak isg eğitim kurumlarında hocalık yapabilirler ve kendi bilgi ve birikimlerini isg uzman adaylarına aktarma şansına sahip olabilirler.

İzmir Bornova A sınıfı iş Güvenliği Uzmanlarının Gelirleri Ne kadardır?

İSG Uzmanlarının aldıkları maaşları haricinde, genel bir uygulama olarak geçen ancak bazı uzmanların etik olmadığını düşünmesine sebeb olan bir kaç kazanç modelinden bahsetmekte fayda vardır. Bunlardan bazıları ,aldırmak zorunda oldukları eğitim ve belgelerden sağlayıcı kurum tarafından kendilerine verilen komisyonlardır. Bu konuyu açmak gerekirse, iş güvenliği uzmanlarının tesbit ettiği eksiklikleri yazdıkları önerilerin bulunduğu onaylı defterler bulunmaktadır. Bu onaylı defterler aslında tesbit ve öneri defteri diye geçmektedir ve noter onaylı oto kopili 3 aynı sayfadan olusan yaklaşık 50 yapraklık bir defterdir. Bu defterlere yazılan eksikleri işvereni yada insan kaynakları tedarik etmek durumunda kalmaktadırlar. Haliyle bu eksikleri yazan iş güvenliği uzmanına sorup nereden tedarik edeceklerini bilmek istediklerinden, İSG uzmanları da bildikleri ve güvendikleri kurum yada kuruluşlara yönlendirmektedirler. Bu yapmış oldukları yönlendirmeler sayesinde tedarikçi firmalar kendilerine belli oranlarda komisyon vererek ödüllendirmiş olmaktadırlar. Bu kazanç tipi de aslında iş güvenliği uzmanlarının ek gelir kaynakları olmaktadır. Tabi ürün yada hizmeti alan firmaya bu ek kazanç yansıtılmadığı müddetçe iş güvenliği uzmanının kazancı sorun olmasa da bunu etik kaidelere oturtmayan bir çok iş güvenliği profesyoneli bulunmaktadır.

 

Bize yazın

Bize ulaşın, en iyi teklifi verelim!